דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


משבר גיל המעבר 

מאת    [ 14/09/2017 ]

מילים במאמר: 514   [ נצפה 2928 פעמים ]

משבר גיל הארבעים

כשאנחנו מגיעים לגיל 40, יש בנו איזה פחד מה יקרה ומה יהיה. תוחלת החיים פעם הייתה יותר קצרה מהיום ולכן נדמה לנו שאוטוטו החיים מסתיימים, אז זהו שלא, אבל אי אפשר להתכחש לתחושות בגוף, למחשבות ולרגשות שהן מייצרות.

כל הזמן החיים משתנים. ברב המקרים אנחנו מקבלים זאת כי זה חלק מתהליך האבולוציה. אנחנו נישאים, אנחנו מביאים ילדים, הם מתחתנים, הם מביאים נכדים וכן הלאה. אלו שינויים שבראיה שלנו נחשבים לטובים, אבל אין להקל במעבר מהמשפחה הגרעינית או מחיים לבד למעבר לחיים זוגיים, או מה קורה לזוגיות ברגע שנולד ילד.

בחיים יש לנו גם משברים. אני תמיד אומרת שאם החיים שלנו היו קו מאוזן ישר, אז בעצם היינו מתים. החיים הם רצף של עליות וירידות. כמובן שעדיף יותר עליות מירידות, אבל בסה"כ כדאי מאוד שנהיה באמצע על הסקלה ולא נקצין לשום צד. אם נשים בצד אחד משהו כבד ובצידו השני משהו קל כמו בשקילה במאוזניים (למי שזוכר) אזי הצד הכבד ירים את הצד הקל ובכלל לא יאפשר לו להתקיים לקבל את חלקו, לכן עדיף איזון.

איך ניצור איזון בחיים שלנו ?

כשאנו עצובים נוכל תמיד להביט אל עבר הרגעים המשמחים בחיינו.

כשאנחנו שמחים, נדאג לחזק וולהעצים את התחושות האלה, כך שיטמעו בתוכנו.

כשיש לנו מחשבות שליליות, כדאי לנו להודות להן, אך יחד עם זאת לשים אותן בצד. ניתן פשוט לעצום עיניים ולהקשיב לרעשים סביבתיים. רעש סביבתי לא מאפשר לנו להיות באותו הרגע במחשבות.

כשמשהו נראה לנו כפיל במקום עכבר כדאי מאוד שנביט למציאות בעיניים ונשאל מה באמת קרה ללא קשר למחשבות ולרגשות שלנו. המציאות היא אחת ועובדתית. הפרשנות שלנו לוקחת אותנו למחשבות ורגשות שאנחנו בוחרים כי יש לנו מבחר של תגובות לסיטואציה. לפעמים אנו בוחרים להיות הקורבנות ולפעמים אנו בוחרים להיות המנהיגים של חיינו. זה תלוי בנו.

כשאנחנו חולים, ואנחנו מודאגים, אנחנו מחלישים את המערכת החיסונית. אנחנו בעצם יוצרים לעצמינו את המציאות שאין אנו רוצים בה. לעומת זאת אם נחשוב חיובי, נתעודד, נתחבק, נחיה כל יום ביומו, יש סיכוי שנצא מזה. באמצעות דמיון מודרך של המציאות לה אתם מייחלים, נוכל לנצח. תת המודע רואה בתמונות ואינו מבחין בין מציאות ודמיון אז אנחנו יכולים להשתמש בדמיון כדי ליצור את המציאות שאנו רוצים.

אפשר להביט אל חצי הכוס המלאה ואפשר על חצי הכוס הריקה. אפשר לראות רק שחור ואפשר לראות את הלבן. מכירים את התמונות האלה, של משחק בין שחור ללבן. הרבה פעמים אנחנו מחמיצים את העיקר בהתמקות בטפל, בצפוי, במובן מאליו.

החיים נתנו לנו כמתנה. ההוה באנגלית זה מתנה. אנחנו יכולים לבחור לקבל כל יום מתנה ולהנות ממנה או לבכר לבכות על מה שאין לנו. רק היש יביא את היש הבא. האין יגדיל עצמו לממדי ענק. שאלו את עצמכם מה הייתם רוצים שיקרה. דברו בשואף, רוצה, משתוקק. תת המודע אינו מגיב ללא, אז מוטב שנתמקד במה שאנו כן רוצים. רב האנשים יאמרו לנו מה הם לא רוצים וכשאנו שואלים מה אתם כן רוצים, הם מתקשים לענות. סגלו לעצמכם דיבור שהתשובה עליו "אני רוצה".

והעיקר האמינו בעצמכם והיכולות שלכם ואל תחכו לאישור מאף אחד, ואל תתנו לפחדים לנהל אתכם, היו המנהיגים של החיים שלכם כאן ועכשיו. קחו את ההגה לידיים ונהגו בחייכם.

בהצלחה :)

 

 

 

 


טליה המאירי ישי  מנחת קבוצות, מנחה בכירה של NLP ודמיון מודרך, מאמנת אישית ומשפחתית מקצועית מטעם לשכת המאמנים בישראל, מתמחה בהפרעות קשב וריכוז ומטפלת בלקויות למידה.  http://www.melevellev.co.il/


 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב